Vesteda behaalt WELL Building Standard certificaat

Woningbelegger Vesteda heeft het WELL Building Standaard certificaat toegewezen gekregen voor het appartementencomplex ‘Aan de Rijn’ in Arnhem; het eerste WELL gecertificeerde wooncomplex in Nederland èn het eerste woongebouw in de wereld dat in bewoonde staat WELL gecertificeerd is.

V.l.n.r. Wethouder (Arnhem) Ronald Paping , CEO Gertjan van der Baan van Vesteda, Dick Vink van BBI (Progam Bouwmanagement), Ann-Marie Aguilar van IWBI (International Well Building Institute), en Alexandra Boot van BBI.

Met de WELL certificering verbreedt Vesteda het duurzaamheidsperspectief

Duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid zijn essentieel voor de lange termijn van Vesteda’s portefeuille. De afgelopen jaren heeft de organisatie belangrijke stappen gezet op het gebied van duurzaamheid, zoals wordt bevestigd door de maximale GRESB score. Deze focus stelde Vesteda o.a. recent in staat een ‘green bond’ van €500 miljoen uit te geven, waarmee financiering is opgehaald met als specifiek doel het verder verduurzamen van de portefeuille. Met de WELL certificering verbreedt Vesteda het duurzaamheidsperspectief naar het welzijn van de bewoners, een stap verder dan alleen CO2 footprint.

WELL is een certificering om de impact van een gebouw op gezondheid, comfort en welzijn van de gebruiker te verbeteren

De WELL Building Standard (WELL) is de nieuwe gezondheids- en welzijnsstandaard voor gebouwen. WELL is een certificering om de impact van een gebouw op gezondheid, comfort en welzijn van de gebruiker te verbeteren. Zo spelen luchtkwaliteit in en om het gebouw, voldoende daglicht, aandacht voor de kwaliteit van het drinkwater en het stimuleren van een gezonde levensstijl een rol in de criteria van WELL.

Gertjan van der Baan, CEO van Vesteda licht toe: “Ik ben ontzettend trots op deze mijlpaal. Vesteda wil een leidende rol spelen op het gebied van duurzaam wonen. De primeur om als 1e in Nederland het WELL certificaat te behalen voor een wooncomplex onderstreept deze ambitie. De inzichten die we tijdens dit proces hebben verkregen willen wij zoveel mogelijk ook in de rest van de portefeuille gaan toepassen, zoals het gebruik van kwalitatieve filters in het ventilatiesysteem die fijnstof uit de lucht filteren. Hiermee wordt een belangrijke bijdrage geleverd aan een goede en gezonde luchtkwaliteit in de woningen.”

Het complex “Aan de Rijn” in Arnhem bestaat uit twee gebouwen van 7 en 9 woonlagen, met in totaal 94 appartementen. Om het complex zo duurzaam mogelijk te maken hebben alle appartementen onder andere balansventilatiesystemen (uitgevoerd met warmteterugwinning) voorzien van fijnstoffilters en wordt drinkwater dankzij een speciale zuiveringsinstallatie continu gefilterd. Ook moedigt de inrichting van de groene entree aan tot het nemen van de trap in plaats van de lift. Hiermee draagt Vesteda actief bij aan de verbetering van de leefomstandigheden en vitaliteit van haar huurders in appartementencomplex Aan de Rijn.

Meer informatie over de WELL Building Standard?

Meer informatie over de WELL Building Standard vindt u hier.

Meer projecten

Project Anton Geesinkhuis opgeleverd, ingericht en grotendeels verhuurd!

Het voorschouwen is gestart op het project DC Maarssen

De werkzaamheden verlopen voorspoedig bij het project van Odink&Koenderink!

Persbericht| Progam Vastgoed B.V. verhuurt zichtlocatie aan Rijksweg A16

Bouw van de 24 bedrijfsunits te Numansdorp is gestart.

De nieuwbouw in Dordrecht reeds verhuurd