In gesprek met… Rob Helmons – Interior Glassolutions

Wat is de drijfveer om duurzaam te bouwen? En hoe ziet de weg naar een duurzaam en gezond project er eigenlijk uit? Vanuit Progam Bouwmanagement vinden we het belangrijk om meer inzicht te geven in de wereld van gezonde gebouwen. In onze nieuwe rubriek gaan we iedere maand in gesprek met een van onze partners. Want duurzame projecten vervullen wij niet alleen, dat doen we met elkaar.

Deze maand gaan we in gesprek met Rob Helmons, Salesmanager bij Interior Glassolutions. 

Rob Helmons

‘Zeg wat je doet en doe wat je zegt.’ Dat is volgens Rob de basis voor succes. 30 Jaar geleden kwam Rob Helmons terecht in de glasindustrie, een bijzonder stukje vakwerk dat volgens Rob nooit verveelt. Vandaag de dag spreekt hij nog steeds vol enthousiasme over de veelzijdigheid van glasoplossingen.

‘Glas is van zichzelf al een duurzaam materiaal. Dit was voor ons dan ook de aanleiding om hier 12 jaar geleden meer mee te doen. We certificeerden onze glassystemen en waren hiermee koploper in de markt. ‘

‘Nu 12 jaar later zijn duurzame projecten populairder dan ooit en niet zonder reden. Dat zag ook onze aannemer en hij bracht ons in contact met Dick Vink van Progam Bouwmanagement, vertelt Rob.’

Zeven categorieën van WELL

‘Dick presenteerde de zeven categorieën van de WELL Building Standard: lucht, water, voeding, licht, vitaliteit, comfort en een gezonde geest. Zijn enthousiasme en gedrevenheid werkt aanstekelijk en al snel waren we vanuit Interior Glassolutions volledig overtuigd van de kracht van duurzaam bouwen.’


Human Total Care te Son en Breugel

WELL Project: Human Total Care te Son en Breugel

De 7 categorieën van WELL geven ons product volledig weer. Onze bijdrage aan het nieuwe pand van Human Total Care te Son en Breugel, het leveren en monteren van de gecertificeerde geluidswerende glaswanden, voelde dan ook als een logische vervolg stap.

Human Total Care is de eerste organisatie in Nederland die gaat voor vier Well Gold-certificaten: renovatie, nieuwbouw casco en interieur in combinatie met BREEAM-certificering.


Eerst de mens dan het gebouw

Onze glasoplossingen dragen nu bij aan het comfort van de mens in het gebouw, dat vind ik mooi en heeft ons ook aan het denken gezet, vertelt Rob vol enthousiasme.

We maken een omslag door waarbij de mens in het gebouw centraal staat in plaats van andersom. Zo bereiden we onze producten nu voor in de fabriek onder de beste omstandigheden. 

Circulair bouwen

Het afgelopen jaar zijn we ons veel bewuster geworden van de wereld om ons heen. Het is een visie die we doorvoeren in ons hele doen en laten. Waar mogelijk proberen we zoveel mogelijk circulair te bouwen, wat inhoudt dat we zoveel mogelijk onderdelen en materialen hergebruiken uiteraard met behoud van de kwaliteit.

Je gaat anders denken, het gaat niet meer alleen om produceren en leveren. We vinden het belangrijk om te weten waarom een opdrachtgever iets wil en wat de gedachten erachter zijn. Met deze kennis kunnen we met elkaar niet alleen een mooier maar ook een duurzamer eindresultaat leveren. 

Bent u benieuwd naar het werk van Interior Glassolutions? Bekijk hier de volledige brochure.

Meer weten over ons gezamenlijke project ‘Human Total Care’? U leest het hier!

Meer projecten

Project Anton Geesinkhuis opgeleverd, ingericht en grotendeels verhuurd!

Het voorschouwen is gestart op het project DC Maarssen

De werkzaamheden verlopen voorspoedig bij het project van Odink&Koenderink!

Persbericht| Progam Vastgoed B.V. verhuurt zichtlocatie aan Rijksweg A16

Bouw van de 24 bedrijfsunits te Numansdorp is gestart.

De nieuwbouw in Dordrecht reeds verhuurd