“Progam Bouwmanagement B.V voert in opdracht van Goodman Netherlands de projectmanagement, directievoering en kwaliteitsmanagement uit voor een nieuw logistiek centrum in Maarssen ter grote van 25.000 m2 met P-dek.

Het voormalige terrein is een “brown field “ welke volledig is gesloopt en gesaneerd om het logistieke centrum mogelijk te maken. Progam
Bouwmanagement onderscheidt zich de afgelopen jaren steeds meer als specialist van “brown fields” en het omturnen naar geschikte bouwlocaties. Progam Bouwmanagement heeft in nauwe samenwerking met Goodman Netherlands de tendermanagement uitgevoerd en heeft geleid tot een bouwopdracht aan Bouwbedrijf Vrolijk uit Breda. De werkzaamheden verlopen voorspoedig. Inmiddels is de afwerking in volle gang! De hellingbaan wordt aangebracht. Het parkeerdek op de 1e verdieping wordt gereedgemaakt en binnen wordt al schoongemaakt.

Over het distributiecentrum te Maarssen

Met de bedrijfshal Utrecht I Logistics Centre biedt Goodman 25.000 m² hoogwaardige logistieke ruimte voor bedrijven die zich willen vestigen in het economische hart van Nederland. Utrecht is ook in 2019 één van de best presterende provincies met een bovengemiddelde economische groei en een lage werkloosheid. Zich vestigen in het Utrecht I Logistics Centre betekent een direct bereik van meer dan 3.7 miljoen gezinnen binnen een rijtijd met de vrachtwagen van 60 minuten.

Dit hypermoderne distributiecentrum is strategisch gelegen op minder dan 10 km ten noorden van Utrecht en 30 km ten zuiden van Amsterdam. De logistieke site is uitstekend ontsloten en leent zich voor multimodaal transport dankzij de directe nabijheid van de A2 op minder dan 2 km, de belangrijkste verkeersader die Noord- en Zuid-Nederland met elkaar verbindt, en door de nabijheid van de Container Terminal Utrecht aan het Amsterdam-Rijnkanaal, op slechts 4 km. Daarenboven is het distributiecentrum in Maarssen makkelijk bereikbaar met het openbaar transport. Het belangrijkste trein- en busstation van Maarssen bevindt zich op 1 km ten noordwesten, of 15 minuten wandelen. Het busstation op de Ruimteweg in Maarssen ligt zelfs op minder dan 500 meter, of slechts 5 minuten wandelen.

De bouw van het gloednieuwe warehouse met duurzame magazijnen en moderne kantoorruimten is gestart en zal naar verwachting volledig opgeleverd worden in 2022. De gehele bedrijfshal van 25.000 m² is opgedeeld in 2 aparte units.