Blue Building Institute in nieuwe fase: Alexandra Boot nu algemeen directeur & Dick Vink technisch directeur

Het Blue Building Institute (BBI), het kennisplatform dat ijvert voor gezonde gebouwen, heeft een nieuwe organisatiestructuur. Hierbij is advocate Alexandra Boot per 1 januari aangetreden als algemeen directeur en Dick Vink als technisch directeur.

De organisatiewijziging houdt verband met het feit dat BBI in een nieuwe fase is beland. “Hiervoor is een andere onderlinge dynamiek noodzakelijk om voort te bouwen op het bereikte succes en de organisatie verder te professionaliseren. Hierdoor kunnen we voor onze belangrijk sponsoren relevant en waardevol blijven en de focus behouden om de sector te blijven helpen de productieve mens centraal te stellen in de gebouwde omgeving”, aldus Alexandra Boot.

Teruggetreden
Dat betekent dat de huidige CEO van BBI, Lara Muller, en Francesco Franchimon (Knowledge Director) per dezelfde datum zijn teruggetreden uit het dagelijks bestuur.

Boot: “Nu BBI zich heeft bewezen in de Nederlandse markt, is het moment aangebroken om in de komende tijd haar rol verder uit te bouwen met nieuwe diensten, cursussen en een verdere uitrol van haar kennisplatform voor de sector.” Sinds de oprichting van BBI in september 2015 was Boot al actief als financieel directeur en verantwoordelijk voor juridische zaken.

Benoeming Vink
Dick Vink (foto rechts) is tegelijk per 1 januari 2019 benoemd als Technisch Directeur. Vink is directeur-eigenaar van Progam Bouwmanagement en heeft 29 jaar ervaring in vastgoed. Daarnaast heeft Vink zich in de afgelopen jaren gespecialiseerd in het begeleiden van duurzame en gezonde gebouwen welke voldoen aan de WELL Building Standard, BREEAM en andere certificeringen. Vink heeft een groot internationaal netwerk op het gebied van Duurzaamheid en Gezondheid.

Daarnaast is Phil Williams, Executive Vice President Business Building and Human Performance van het Amerikaanse bedrijf Delos toegetreden tot de Raad van Advies van BBI. Williams is bij Delos verantwoordelijk voor de integratie van gebouwen, gebruikers en gegenereerde data om op die wijze zogenaamde SMART Healthy higher Performance omgevingen te creëren voor de mens.

“Het BBI heeft inmiddels een belangrijke positie verworven in de vastgoedmarkt op het thema gezondheid en welzijn. Samen met onze partners en sponsoren hebben wij een beweging aangejaagd, die Wellness van de mens centraal plaatst in gezonde gebouwen en steden”, aldus Boot.

Bereikte resultaten van BBI
– bijna 1.2 miljoen vierkante meter aan projecten (50) zijn geregistreerd voor een WELL Building Standard Certificering;
– een eerste WELL-community/city;
– portfolio registratie;
– een vertaling van de WELL Building Standard naar Nederlandse normen en richtlijnen;
– een bereik van een breed publiek, zowel publiek als privaat, om het belang van gezonde gebouwen uit te dragen;
– Nederland staat momenteel binnen de ranking van het International WELL Building Institute op de tweede plaats in Europa.

Bron: Vastgoed Journaal door Rogier Hentenaar

Meer projecten

DHL verhuist naar vrijstaand bedrijfscomplex aan de Riga 2 te Barendrecht

Zichtlocatie te Zwijndrecht opgeleverd aan huurder Koning & Hartman

Nieuwbouw voor Saphire Maassluis krijgt steeds meer vorm.

DHL verhuist naar vrijstaand bedrijfscomplex aan de Riga 2 te Barendrecht

Zichtlocatie te Zwijndrecht opgeleverd aan huurder Koning & Hartman

Nieuwbouw voor Saphire Maassluis krijgt steeds meer vorm.