Progam Bouwmanagement zet zich in voor het behoud van Olympisch cultureel erfgoed Anton Geesink en geeft houten vloer een nieuw leven!

In het kader van bijzondere iconische projecten heeft Progam Bouwmanagement B.V de opdracht voor het projectmanagement van het realiseren van 24 appartementen aan de Anton Geesinkstraat te Utrecht in de wijk Ondiep. Het bijzondere is dat het de transformatie betreft van de oude gymzaal van Anton Geesink waar hij jaren heeft getraind en les heeft gegeven als judoka.

Progam Bouwmanagement hecht veel waarde aan het behoud van cultuur historische waarde. De houten vloer van de dojo hebben we met de grootste zorg eruit gehaald en een nieuw leven gegeven.

Houten vloer als omlijsting van bijzondere munten

Dit jaar is het 60 jaar geleden dat Anton Geesink geschiedenis schreef door als eerste niet-Japanner het wereldkampioenschap judo te winnen in de zwaarste klasse. Ter ere van de Utrechtse judoka slaat de Koninklijke Nederlandse Munt een herdenkingsmunt. En… in de aanloop naar de Olympische Spelen is er een speciale set ontwikkeld in een luxe doos ter ere van de huidige wereldkampioen judo! Het houten deel waarin de munten (het Anton Geesink Vijfje Zilver Proof én een unieke Noël van ’t End-penning in Zilver Proof) zijn omlijst, is afkomstig van het hout van deze bijzondere vloer in Utrecht. Het paneel is gegraveerd met de tekst ‘Tokio toen en nu’. 

Een uniek stukje erfgoed ontwikkeld door Intriplo te Dordrecht.

Meer weten? U leest het hier!